Ooglidcorrectie
Wat is een bovenooglidcorrectie?
Doordat we ouder worden verslapt de huid en verzakt het vet boven de ogen, waardoor het teveel aan huid kan gaan hangen. Wanneer uw oogleden hangen, ziet u er al snel ouder en vermoeider uit. Met een bovenooglidcorrectie kan dit verholpen worden. De cosmetisch arts verwijdert tijdens de ingreep een stukje huid boven uw ogen en hecht deze vervolgens weer aan elkaar. Daardoor bevindt er zich in het vervolg minder huid op uw oogleden en worden ze strakker getrokken. Gezien hangende bovenoogleden voor fysieke klachten zoals verminderd zicht en hoofdpijn kan zorgen, wordt deze ingreep soms met een medische indicatie vergoed door een basis of aanvullende zorgverzekering.
Wat is een onderooglidcorrectie?
Wallen en zakjes onder de ogen ontstaan door het verouderen van de huid en kunnen ervoor zorgen dat u er vermoeid en ouder uitziet. De onderooglidcorrectie is een kleine ingreep waarbij u uw frisse en jonge uitstraling weer terugkrijgt. Bij de onderooglidcorrectie haalt de cosmetisch arts een stukje huid weg en lift de huid, waardoor het teveel aan vel verwijderd wordt. Het overschot aan vet onder de ogen wordt ook verwijderd zodat uw wallen verdwijnen.
Veelgestelde vragen
• Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? Kleine incisies door de arts
• Welke verdoving wordt er gebruikt? Lokale verdoving
• Hoe lang duurt de behandeling? Circa 60 minuten, afhankelijk van het type operatie
• Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? De verwijderde huid komt niet meer terug. Echter, er kan gedurende de jaren wel weer huidverzakking optreden.
• Wat kost een ooglidcorrectie? Vanaf €850
De kosten voor een ooglidcorrectie bij Van Dijk Clinic is afhankelijk van het type ooglidcorrectie dat u door onze vakkundige cosmetische artsen laat uitvoeren. De prijzen starten vanaf €850. Hier kunt u de hele prijslijst bekijken.
Gezien hangende oogleden fysieke klachten op kunnen leveren, kan de behandeling in sommige gevallen als medisch worden gezien. Met een medische indicatie krijgt u in sommige gevallen de ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering. Het gaat dan wel om de bovenooglidcorrectie. Wanneer krijgt u een ooglidcorrectie vergoed? De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen verschillen per zorgverzekering. Ook kan er verschil zitten tussen de basis- en aanvullende zorgverzekering. Een vuistregel is vaak wel dat uw zicht belemmerd wordt en dat de pupil minimaal een derde niet meer zichtbaar is. Het is verstandig om met uw zorgverzekering contact op te nemen om de voorwaarden af te stemmen.
Wat kunt u verwachten van een ooglidcorrectie bij Van Dijk Clinic?
Fase 1: de intake
De behandeling start met een intake om uw wens in kaart te brengen en onze mogelijkheden te bespreken. We analyseren de huid en eventuele problemen ervan. Afgestemd op uw wensen maken we een behandelplan en bespreken we de voorbereiding. Er dienen ook goede foto’s te worden gemaakt tijdens het consultgesprek om uw wensen zo goed mogelijk uit te laten komen. Samen met uw arts maakt u hier een plan van aanpak voor.
Fase 2: de behandeling
Op de dag van de behandeling wordt u goed begeleid door het professionele team van Van Dijk Clinic. Bij de aanvang van de procedure wordt op het ooglid met stift het huidoverschot gemarkeerd. U krijgt een lokale verdoving in het ooglid, zodat u niets voelt van de ingreep. Dit zal gebeuren met kleine kortdurende prikjes. Zodra de verdoving werkt, snijdt een geschoolde, gekwalificeerde en ervaren arts uit ons team het overtollige huid en vet weg. Vervolgens wordt u gehecht en worden hechtpleisters over de wond geplakt. De littekens vallen in de oogplooien. In beginsel kunnen ze nog wat rood zijn, maar dit verdwijnt doorgaans enkele maanden. U krijgt tijd om bij te komen, waarna u op maat advies krijgt van uw arts om thuis te gaan koelen voor de eerste 2 dagen. De assistent zal u voorzien van koelpacks na de behandeling. U mag dezelfde dag naar huis om te herstellen.
Fase 3: de nacontrole
Tijdens de nacontrole worden de hechtpleisters eraf gehaald door de arts en de wondjes geïnspecteerd. Doorgaans zal de controle afspraak na 7 tot 10 dagen plaatsvinden. Door middel van een schaar wordt aan het uiteinde van de hechting de knoop aan de binnenzijde losgemaakt. Met 1 beweging wordt de gehele hechting verwijderd. De huid zal nog rood zijn en in sommige gevallen nog minimaal gezwollen. 24 uur na het verwijderen van de hechtingen kunt u de ogen weer voorzichtig reinigen of wassen. De arts zal met u een nabehandelingstraject afstemmen om regelmatig en adequaat de wondjes in te smeren met litteken crème. Een vervolgafspraak na 1 maand en 6 maanden zijn noodzakelijk om het proces van wondgenezing in de gaten te houden.